Blog

We zijn druk bezig met de organisatie en ontwikkelingen van #EBDO, dat doen we met veel plezier, 

maar we vinden het ook erg spannend!

Volg hier de ontwikkelingen en verhalen rondom #EBDO.12-05-2018

Gin, we zijn er gek op!

Stel je voor dat je voor de lol een batch gin maakt om aan studiegenoten, vrienden en familie te verkopen en dat je een jaar later serieus gaat produceren en talloze horecagelegenheden en slijterijen naar jouw product vragen. Het overkwam de mannen van het Nederlandse V2C Gin. Op de  vrijdagavond komen ze er over vertellen én natuurlijk laten ze ons van al die mooie smaken proeven en genieten.

 

Wij zijn superblij dat ze komen. Mooie producten en een aansprekend verhaal, dat past perfect op dat wat wij met #EBDO voor ogen hebben: Samen! Genieten! 20-04-2018

Klaar om te zaaien...

Het is voorjaar. Job rijdt met zijn opa mee op de trekker. De akkers zijn bijna zaai-klaar. Vandaag wordt er kunstmest gestrooid. Een precies werkje. De hoeveelheid kunstmest wordt afgestemd op wat het gewas van het komende jaar nodig heeft en wat het gewas van het vorige jaar aan voedingsstoffen heeft achtergelaten. Ook heeft de grond niet te nat en niet te droog te zijn. Opa en Job stappen regelmatig uit om even de grond van dichtbij te inspecteren. In het vroege voorjaar is er veel regen gevallen en elk perceel heeft zo zijn kritieke – dit jaar natte - plekken. Trekker rijden in het zonnetje, met op de achtergrond de ‘skyline’ van Wouw, makkelijk om hier mooie plaatjes van te schieten….

 

En Job? Die geniet met opa mee en klets ondertussen opa zijn oren van zijn kop…. 05-03-2018

Hoe het ontstond...

Zoals veel goede ideeën, is ook #EBDO ontstaan aan de keuken, onder het genot van een lekker biertje (misschien één te veel), goed gezelschap en een soepel Spotify-lijstje. 

Wouw is een hechte gemeenschap en ook als ondernemer hoor je erbij en geldt het ons-kent-ons-gevoel. 

Op zaterdagochtend langs de lijn, Sebastian Bosters, zoon van & Job van Oers, zoon van, staan in het veld. Twee trotse vaders aanschouwen de voetbalwedstrijd en kletsen wat over het ondernemerschap. Wat zijn jou beweegredenen voor het runnen van je zaak? Waar liggen jou kansen? En hoe hou je het spannend voor jezelf? Zijn onderwerpen die regelmatig langskomen.

Pieter legt uit dat het draaiende houden van een sterrenzaak al meer dan een fulltime job is, maar soms verlang je er naar om je 'trucje' buiten de 4 muren van het restaurant te kunnen doen. Een evenement organiseren, dichtbij huis, waarbij het draait om lekker eten, maar vooral een beleving creëren, waar mensen genieten van een super mooie omgeving en een relaxte setting......

De wedstrijd is inmiddels afgelopen, Sebastian gaan mee met Job. 'Kom hem om half 5 maar ophalen' zegt Margot Peters.

Pieter rijdt 's middags richting de Spellestraat, draait het erf van de familie van Oers op en is compleet overdonderd door de ruimte, natuur en prachtige uitzicht over de akkers. 

 

Zaterdagavond, het diner is voorbij, Pieter en het bedieningsteam staan voor het pand van Mijn Keuken nog even een glaasje wijn te drinken. Marc komt met een aantal vrienden voorbij gewandeld en vraagt of er met z'n allen nog een biertje gedaan wordt in De Veehandel. Van het één komt het ander en later op de avond beland iedereen aan de keukentafel van Buurman Smits.

Marc is vol lof over de kookkunsten van Pieter en Pieter raakt niet uitgepraat over de fantastische tuin van Marc. 1 + 1 = #EBDO !